Een spiegel-oog???
Een psycholoog is iemand die met je praat en vraagt hoe het met jou gaat. Je gaat naar een psycholoog toe als je niet lekker in je vel zit of als er problemen zijn thuis, of op school. Natuurlijk gaat dat vaak vanzelf weer over, maar soms is het fijn als iemand je een beetje helpt.
Wanneer ga je naar een psycholoog?
Bijvoorbeeld als je ergens heel bang voor bent, of als je snel boos wordt. Ook kinderen die gepest worden of het moeilijk vinden dat hun ouders gescheiden zijn, kunnen naar een psycholoog.
Wat gaat er dan gebeuren?
De eerste keer kom je meestal samen met je ouders, daarna kom je alleen naar de praktijk. In het begin gaan we samen kijken wat je graag zou willen leren of veranderen. Daarna krijg je uitleg en gaan we oefenen. Vaak krijg je een opdracht mee om thuis te oefenen. Na ongeveer een half uur zijn we klaar en maken we een afspraak voor de volgende keer.
En verder?
Je mag alles tegen mij vertellen! Hoe beter ik weet wie jij bent, hoe beter ik je kan helpen. En verder kan ik heel goed een geheim bewaren als dat nodig is. Als jij vindt dat het weer goed met je gaat, dan stoppen we met de gesprekjes en dan heb ik een laatste gesprek met je ouders om te vertellen wat we allemaal hebben gedaan.
Stop